śmieszne gadżety, stroje, świeczki, upominki, prezenty, niespodzianki, dodatki na imprezy, dekoracje na przyjęcia
środa, 6 marca 2013
MIGDAŁY i CZEKOLADA w lukrze
Tradycja wręczania migdałów i innych słodkości sięga Rzymian. Zazwyczaj były wręczane z okazji ślubów i urodzeń. Oczywiście te drażetki nie zostały wykonane przy użyciu tych samych składników, jak te używane dziś: w rzeczywistości, miód zastępuje cukier.
Nowoczesne migdały w lukrze zaczęły być produkowany w Sulmona w XV wieku. W Sulmona można nawet odwiedzić "Muzeum Sztuki cukru, migdałów i technologi".
Słodkości wręczamy podczas różnych imprez rodzinnych: np. wesela, pierwsza komunia św. czy podczas bierzmowania.
Mamy do wyboru wiele smaków i kolorów. Przykładowe z nich:
Przepyszne słodkości do kupienia w sklepie internetowym
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz